Σαλόνι

Ο χώρος που περνάμε τις πιο χαλαρές και γιορτινές στιγμές της ζωής μας, όταν είμαστε σπίτι. Στο καναπέ μας χαλαρώνουμε μετά από την ένταση της ημέρας, υποδεχόμαστε συγγενείς και φίλους, απολαμβάνουμε ταινίες ή ακούμε μουσική, εκεί διαβάζουμε το αγαπημένο μας βιβλίο και εάν έχουμε παιδιά… γίνεται παιδότοπος  και ο καναπές μας τραμπολίνο! Γι’ αυτό, το σαλόνι οφείλει να είναι απλό, άνετο και ο καναπές μας να είναι ποιοτικός και με ανθεκτικό ύφασμα εάν δεν θέλουμε να ανησυχούμε κάθε φορά που το πλησιάζει κάποιος.

Σημαντικό για να διαλέξετε το νέο καναπέ σας είναι να έχετε καταλήξει σε ορισμένα στοιχεία του, ανάμεσά τους είναι το στυλ, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά κατασκευής του, η απόχρωση και η ποιότητα του υφάσματοςη άνεση και φυσικά το κόστος του.

Διαβάστε περισσότερα.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικά tips πως να επιλέξετε τον καναπέ που θα ανταποκρίνεται στα αισθητικά πρότυπά και στις ανάγκες σας.    

Στυλ

Μια πρώτη συμβουλή είναι να αποφύγετε τις πολύ extreme επιλογές και να προτιμήσετε κάτι ποιο διαχρονικό.

Έναν καναπέ θα τον έχετε για  αρκετά χρόνια, πράγμα που σημαίνει  ότι θα πρέπει να παραμείνει διαχρονικός. Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά μαξιλάρια για να δώσετε ένταση και ιδιαίτερο ύφος ή να ανανεώσετε την εικόνα του όποτε το χρειάζεστε ή ανάλογα την εποχή.

Ποιότητα - χαρακτηριστικά κατασκευής.

Ένας καλός καναπές έχει διάρκεια ζωής πάρα πολλά χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το διαχρονικό σχεδιασμό θα πρέπει να εστιάσετε και στα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένος.

Η βάση του καναπέ να αποτελείται από συμπαγές μασίφ ξύλο και να επενδύεται από αφρώδη υλικά διαφορετικής πυκνότητας, τα καθίσματα να είναι κατασκευασμένα από λάστιχο μεγάλης αντοχής ή πούπουλο για μεγαλύτερη άνεση και να υπάρχει ένα επιπλέον πόδι στο κέντρο των μεγάλων διαστάσεων καναπέδων για καλύτερη στήριξη.

Απόχρωση και ποιότητα υφάσματος.

Σκεφτείτε πού πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το καναπέ – σαλόνι, τι ατμόσφαιρα θέλετε να δημιουργήσετε, ποιος θα το χρησιμοποιεί, τι φθορά θα έχει, ακόμα και το πώς θα καθαρίζεται. Επιλέξτε υφάσματα που είναι αισθητικά ευχάριστα, με μια προσωπική προτίμηση στο χρώμα, τα μοτίβα και τις υφάνσεις.

Επιλέγοντας διαφορετικά υφάσματα, θα κάνετε ακόμα και έναν απλό χώρο να αποπνέει μια αίσθηση καλωσορίσματος κάθε φορά που μπαίνετε σ’ αυτόν. Τα πολυτελή και ελαφριά υφάσματα, δίνουν μια αίσθηση ονειροπόλησης και ρομαντισμού. Τα βαριά υφάσματα, όπως τα βελούδα θα δώσουν μια ακόμα πιο εντυπωσιακή αίσθηση στον χώρο, αλλά θα τον βαρύνουν κιόλας.

Το ύφασμα που θα επιλέξετε για τον καναπέ σας μπορεί να είναι αδιάβροχο πλενόμενο αλλά κυρίως αλέκιαστο. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι σκληροί λεκέδες όπως κόκκινη σάλτσα, κρασί ,σοκολάτα ή ακόμα και αίμα καθαρίζουν εύκολα με μωρομάντιλο και κυκλικές κινήσεις.

Ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο ύφασμα;

Τα ανοιχτά χρώματα στο καναπέ είναι φωτεινά και ξεκούραστα αλλά θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς πως λερώνουν εύκολα  δεν θα έπρεπε όμως αυτό να αποτελεί λόγο ανησυχίας μιας και τα καινούργια υφάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά, μας δίνουν πολλές δυνατότητες.

 Όσο για την επιλογή ενός σκουρόχρωμου  καναπέ σίγουρα αποτελεί μια πιο ασφαλή επιλογή σε σχέση με τους λεκέδες αλλά πιθανόν να μουντύνει τον χώρο σας, ιδιαίτερα αν δεν είναι αρκετά μεγάλος.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να είσαστε αρκετά προσεκτικοί ώστε το ύφασμα που θα επιλέξετε να έχει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε.

Άνεση

Συνήθως κοιτάζετε την εμφάνιση και ξεχνάτε την άνεση, καλό είναι να δοκιμάσετε τον καναπέ που σας αρέσει για αρκετή ώρα.

Καθίστε και προσπαθήστε να καταλάβετε πόσο άνετα νιώθετε. Προτιμάτε σκληρά μαξιλάρια για το κάθισμα και την πλάτη του καναπέ ή απαλά πουπουλένια που θα βυθίζεστε μέσα σε αυτά.

3/θέσιο-2/θέσιο ή Γωνία;

Σκεφτείτε το χώρο σας, τι σχήμα καναπέ θα ταίριαζε καλύτερα. (Εάν δυσκολεύεστε να καταλήξετε έχουμε τη δυνατότητα να σας βοηθήσουμε κάνοντας μελέτη του χώρου σας).

Ένας διθέσιος με ένα τριθέσιο καναπέ είναι πιο εύκολα προσαρμόσιμος στο χώρο αλλά χρειάζονται μεγαλύτερο χώρο και είναι πιο επίσημος.

Ένας τριθέσιος καναπές με μία πολυθρόνα ίσως και με ένα σκαμπό – ταμπουρέ, προσφέρει ικανοποιητικές θέσης καθίσματος και ενδείκνυται για μικρούς χώρους.

Ένας γωνιακός καναπές απαιτεί μικρότερο χώρο, είναι πιο cozy και πιο οικογενειακός, με το ρίσκο να μην ταιριάζουν οι διαστάσεις σε επόμενο σπίτι εάν το σπίτι είναι προσωρινό.

Κόστος.

Μην αγοράσετε ποτέ καναπέ ή σαλόνι που δεν σας αρέσει μόνο και μόνο επειδή είναι φτηνός.

Θα τον βλέπετε και θα τον χρησιμοποιείτε κάθε μέρα. Μην συμβιβάζεστε σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την άνεση και το στυλ.

Ναι, το ποιοτικό είναι ακριβότερο αλλά ποιοτικότερο και σίγουρα μεγαλύτερης  αντοχής.

Το φθηνό είναι ακριβό...

Κάτι που θα αγοράζατε φθηνά θα χαλάσει σύντομα και θα αναγκαστείτε να το αντικαταστήσετε σύντομα, οπότε σε βάθος χρόνου θα σας βγει πιο ακριβό σε σχέση με το να παίρνατε εξαρχής το «ακριβότερο» και ποιοτικότερο σαλόνι.

Η καθημερινή ευτυχία καθορίζεται ως ένα βαθμό και από τα έπιπλα στο χώρο μας.

Έναν καναπέ θα τον έχετε για  αρκετά χρόνια, πράγμα που σημαίνει  ότι θα πρέπει να παραμείνει διαχρονικός. Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά μαξιλάρια για να δώσετε ένταση και ιδιαίτερο ύφος ή να ανανεώσετε την εικόνα του όποτε το χρειάζεστε ή ανάλογα την εποχή.

Το λιτό και απλό είναι και το πιο ευέλικτο, αφού μπορείτε να το αλλάζετε διαρκώς.

Επίσης μην ξεχνάτε τα υπόλοιπα βασικά κομμάτια της διακόσμησης σας που θα πρέπει να συνυπάρξει, π.χ. τα υπόλοιπα έπιπλα σας, τα χαλιά και τις κουρτίνες. Με μια ταπετσαρία τοίχου, που αλλάζει εύκολα και κάνει θαύματα το χώρο.

Galaxy
Joy
prestige