Νέα - Ανακοινώσεις

Επιλέγοντας το ιδανικό στρώμα…

Η επιλογή του κατάλληλου στρώματος είναι πολύ σημαντική αλλά και δύσκολη…

Κάνοντας μια απλή αναζήτηση κάποιος, το πιο πιθανόν είναι να μπερδευτεί και να χαθεί στην πληθώρα των επιλογών και των πληροφοριών.

Γνωρίζατε ότι:

 • Ανεξήγητοι πόνοι στη μέση?
 • Ανησυχία στον ύπνο?
 • Ύπνος που δεν ξεκουράζει?
 • Αϋπνία?

    

Μπορεί να οφείλονται και στο στρώμα που χρησιμοποιούμε!

Η ποιότητα του στρώματος αφορά άμεσα τόσο την υγεία όσο και το αίσθημα ευεξίας μας, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συγκεντρώσαμε βασικά tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο-ιδανικό στρώμα ύπνου, επειδή οι ανάγκες αλλά και οι προτιμήσεις κάθε ανθρώπου διαφέρουν, το σωστό στρώμα δεν είναι το ίδιο για όλους.

 • Μαλακό ή Σκληρό Στρώμα;

Πρώτα λαμβάνουμε υπόψιν το σωματότυπο του ανθρώπου για τον οποίο προορίζεται το στρώμα. Ένας βαρύς σωματότυπος καλύτερα να κινηθεί στις κατηγορίες σκληρών και ημίσκληρων στρωμάτων. Αντίθετα ένας κανονικός ή αδύνατος σωματότυπος προτιμότερο να επιλέξει μεταξύ μετρίου ή μαλακού στρώματος. Όταν το στρώμα προορίζεται για δύο ανθρώπους, λαμβάνουμε υπ’όψιν  τον πιο βαρύ σωματότυπο.

 

 • Ανατομικό ή Ορθοπεδικό Στρώμα;

Μετά παίζει ρόλο η ηλικία του ανθρώπου για τον οποίο προορίζεται το στρώμα.

Το ορθοπεδικό στρώμα δίνει βαρύτητα στην στήριξη της σπονδυλικής στήλης και είναι κυρίως ημίσκληρο στην αίσθηση.  (Προτείνεται κυρίως για παιδιά και έφηβους).

Το ανατομικό στρώμα απευθύνεται κυρίως στους ενήλικες που έχουν διαφορετικές ανάγκες.

Το ανατομικό στρώμα θα αγκαλιάσει το σώμα, μετριάζοντας την πίεση σε ώμους και γοφούς, προσφέροντας την μέγιστη ξεκούραση.

Στους μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους, τα ψηλά στρώματα προσφέρουν επιπλέον διευκόλυνση στην κίνηση, τόσο στο να σηκωθούν όσο και στο να ξαπλώσουν.

 • Το κατάλληλο στρώμα πρέπει να παρέχει στήριξη και ανάπαυση σε όλες κατά το δυνατό τις αρθρώσεις και τους μύες προκειμένου ο ύπνος να είναι αναπαυτικός και περισσότερο ποιοτικός.

Έτσι η σπονδυλική στήλη πρέπει να βρίσκεται και να μένει σε ευθεία γραμμή καθώς και να απορροφώνται οι πιέσεις στις ζώνες των γοφών και των ώμων.

Επίσης σημαντικό είναι ο αυχένας να στηρίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην «ενοχλείται» και να επιτυγχάνεται η σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Για να διαλέξετε το κατάλληλο στρώμα για εσάς, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζετε τις κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται τα στρώματα.

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες στρωμάτων: Στρώματα με ελατήρια και στρώματα με Latex. Τα στρώματα με ελατήρια κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και οι περισσότερες εταιρείες που κατασκευάζουν στρώματα επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν ελατήρια μιας και είναι ο πιο διαδεδομένος τύπος στρωμάτων.

Τα στρώματα Latex από την άλλη επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση πάρα πολύ εύκολα εξαιτίας της ελαστικότητας του υλικού.

Λόγω των ιδιοτήτων του Latex, τα στρώματα είναι πάρα πολύ ανθεκτικά και αναπνέουν πολύ περισσότερο από τα κανονικά στρώματα.

Είναι υποαλλεργικά, ουδέτερα στις κοινές αλλεργίες και γενικότερα τα υλικά τους είναι ποιο φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον .

 • Βόλτα στα μαγαζιά – sleep test

Δεν γίνεται να αγοράσετε ένα στρώμα δίχως να ξαπλώσετε πάνω του.

Επισκεφτείτε ένα από τα 3 καταστήματά :

 • ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ έπιπλα κύρους Ακτή Δυμαίων 80, Πάτρα 2610 331-530,
 • ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ junior collection – Dunlopillo Πατρών Κλάους 201, Πάτρα 2610 450-850,
 • ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ night collection Λ.Γούναρη 19α, Πάτρα 2610 277-177

και αφιερώστε όσο χρόνο επιθυμείτε στη δοκιμή των στρωμάτων. Ξαπλώστε πάνω στα στρώματα, παίρνοντας τη συνηθισμένη σας στάση ύπνου, εμπιστευθείτε το εξειδικευμένο προσωπικό μας να σας βοηθήσει για να επιλέξετε το ιδανικό στρώμα για εσάς ώστε να απολαμβάνετε έναν καλύτερο ύπνο, αλλά και μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης.

 

Συνοπτικά θα λέγαμε πως το στρώμα που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε τα παρακάτω :

 1. Nα προσαρμόζεται στο σχήμα του σώματος και ιδίως της σπονδυλικής στήλης.
 2. Nα κατανέμει τις πιέσεις ομοιόμορφα κατά μήκος του σώματος.
 3. Nα μειώνει την κίνηση του σώματος και να βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.
 4. Nα μειώνει την κίνηση του ζευγαριού από το ένα μέλος στο άλλο.
 5. Nα παρέχει πλευρική στήριξη.

 

Καλή επιλογή & Όνειρα γλυκά!!! 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πώς να διαλέξω το σωστό μαξιλάρι ύπνου; 

Related Posts